All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Het begint in elk geval niet bij het bedenken van een idee!

5 tips om je op weg te helpen. Meteen toe te passen na het lezen van deze blog.

 

Innoveren begint niet met een idee. Iets wat vaak wel gedacht wordt maar dit is een misvatting. Brainstormen komt later. Innoveren begint bij een veilige en creatieve werkomgeving. Ruimte bieden aan creativiteit en dit ook faciliteren is cruciaal. Het begint bij je mensen in alle lagen en op alle plekken in het bedrijf of de organisatie. We hebben het allemaal over innovatie en het gegeven dat innoveren belangrijk is om te overleven en aansluiting te blijven houden bij de razendsnel veranderende markt. Maar het allerbelangrijkste, de basis wordt over het hoofd gezien. Namelijk veiligheid en kwetsbaarheid. Dit is de basis van creativiteit. 

Mensen kunnen alleen ontwikkelen in een omgeving waar ze mogen falen, fouten mogen maken, kwetsbaar mogen en kunnen zijn. Pas dan kan creativiteit floreren en pas dan kunnen bedrijven innoveren. Zonder dat ze ‘gestraft’ worden voor deze fouten. Dwing jezelf de vraag te stellen: Wat kunnen we van deze fout leren? Wat legt het bloot in en over onze organisatie? Wat zouden we niet gehad hebben als deze ‘fout’ niet gemaakt was?

Ideeën willen implementeren zonder enige betrokkenheid van de medewerkers roept weerstand op. Vaak loopt het uit op niks en is het verloren tijd, geld en energie.

Daarnaast zit ook nog eens de grootste innovatie kracht in je mensen. Zij kennen alle kansen en uitdagingen in hun werk. Vaak staan zij ook in direct contact met de klant en weten ze precies wat er speelt. Schep een veilig kader en betrek ze bij het innovatieproces, laat ze ‘meedenken’. Dit kan op elk niveau voor elke functie binnen ieder bedrijf of organisatie. Hoe doe je dit dan en waar begin je? Hieronder geef ik je 5 tips om je op weg te helpen. Heel eenvoudig zonder grote investeringen. Meteen toe te passen na het lezen van deze blog.

 

Tip 1: Deel je eigen missers met je mensen.  Wanneer je mensen zien dat ook jij fouten maakt, ervan leert en dit deelt, creëer je een veilig kader waarin je anderen uitnodigt hetzelfde te doen. ‘Lead bij exemple’.

Tip 2: Introduceer de ‘faalbokaal’ Een wisseltrofee voor een mooie misser die gemaakt is binnen het bedrijf. Benadruk hierbij wat er door deze fout geleerd is. Wat heeft het blootgelegd en wat is er daardoor nu een stuk beter gegaan. De misser die geleid heeft tot het beste idee of verbetering, wint natuurlijk. Maak het ook leuk om deze bokaal te winnen. Natuurlijk zorg je ervoor dat ook jij als ondernemer of als directeur meedoet!

Tip 3: Zorg voor goede koffie! Richt deze plek goed in. De koffieautomaat of koffiehoek is de meest ‘creatieve’ plek binnen een bedrijf. Waarom? Omdat daar iedereen van elke functie en afdeling daar samenkomt. Hier worden ervaringen en problemen uitgewisseld vanuit het gehele bedrijf en zo ontstaan nieuwe ideeën en inzichten. Richt deze plek zo in dat mensen ook het gevoel hebben dat ze daar mogen zijn en even tijd mogen nemen om deze ervaringen uit te wisselen. 

Tip 4: Faciliteer creativiteit. Nodig mensen uit om te werken aan creativiteit en innovatie. Richt verschillende plekken op het bedrijf in waar je dit faciliteert. Om even bij de koffiehoek te blijven; Hang daar bijvoorbeeld een ideeënbord. Nodig ze uit om hersenspinsels die ontstaan zijn tijdens de koffiebreak op te schrijven.

Tip 5: Perk oordelen in. De grootste bedreiging voor een veilige en creatieve werkomgeving is een omgeving waarin mensen steeds maar over elkaar en het werk oordelen. ‘Train’ iedereen om een vraag te stellen in plaats van meteen een oordeel te geven. Het zal je verbazen hoeveel meer ruimte hierdoor ontstaat voor een gesprek of de uitwisseling van ideeën. Faciliteer in praktisch toepasbare tools die handvatten bieden om hier mee aan de slag te gaan.

 

Met deze tips kun je meteen aan de slag. Niet moeilijk en zonder grote investering van tijd en geld. Daarnaast heeft het creatieve proces onder andere een aantal basisvaardigheden. Simpele vaardigheden die eenvoudig te trainen zijn met praktische oefeningen. Het beheersen van deze 5 basisvaardigheden is een cruciaal onderdeel van het creatieve  proces en daarmee ook het innovatieproces. Hierover meer in mijn volgende blog.

 

Nieuwsgierig hoe jij een veilige en creatieve werkomgeving kunt creëren? Neem gerust contact op, ik help je graag. Of meld je direct aan voor de 30 dagen online training en geef jouw creativiteit direct een boost! 

 

No Comments

Post a Comment