All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Blog

Home > Brainstormen  > Toffe energizer om creativiteit los te maken!
energizer-brainstormsessie-creativiteit-innovatie

Toffe energizer om creativiteit los te maken! Met name tijdens een brainstorm. Want hoe maak je nu eigenlijk die energie los voor een goede brainstormsessie?

Een toffe energizer om creativiteit los te maken zijn deze super gave Story Cubes! Creativiteit los maken, energie losmaken in een brainstormsessie kan best lastig zijn. De juiste energie op gang krijgen is alles bepalend voor je brainstormsessie. Daarom deel ik deze energizer graag met jullie.

 

Vaak krijg ik de welbekende opmerking van deelnemers dat ze zichzelf niet creatief vinden. Een toffe energizer om creativiteit los te maken is dan erg waardevol. Mijn standpunt is dat we ALLEMAAL creatief zijn. De een heeft alleen zijn of haar creativiteit verder ontwikkeld dan de ander. Of is door regelgeving het gevoel en contact met creativiteit soms volledig kwijt geraakt. De opmerking is dan ook helemaal niet gek. Het is logisch dat het in het begin zo kan voelen.

De meeste van ons vinden kinderen creatief. Het mooie is dat we allemaal kind geweest zijn, dus ook ooit creatief;) We kunnen alleen niet meer altijd bij ons creatieve denkvermogen komen. We kunnen de verbinding met onze creativiteit maar moeilijk terug vinden.

 

Ingewikkelde brainstormtechnieken kunnen dan juist blokkeren. Soms is het gewoon fijn om mensen aan het begin even aan de hand mee te nemen. Laat ze wat voorbeelden zien en ervaren. Zorg voor veilige kaders waarbinnen geëxperimenteerd kan worden. Daarom ben ik een enorme van van Story Cubes.

 


innovatie-BREINBOX-brainstormen-creativiteit-trainingen-tips-brainstormtechnieken

Zelf aan de slag met brainstormen?

Dat kan met onze BREINbox!

Bekijk hier.

 

 

 

 

 


 

Wanneer ik je zomaar de vraag zou stellen om vanuit het niets een verhaal te vertellen, is de kans klein dat daar een briljant, super grappig en vloeiend verhaal uit voort komt. De Story Cubes helpen je op weg door alvast leuke afbeeldingen aan te reiken die je kunt gebruiken in je verhaal. Zo hoef je dus niet helemaal zelf iets te bedenken en doet het tegelijkertijd toch een beroep op je creativiteit.

 

Hoe gebruik je de Story Cubes? En hoe maak je met behulp van deze energizer nu creativiteit los in een brainstormsessie?

  1. Laat iedereen kennismaken met elkaar door met een aantal dobbelstenen te gooien. Neem de afbeeldingen, en wat het voor jou betekent, mee in je kennismakingsverhaal.
  2. Geef ze een fictieve uitdaging in de vorm van een vraag. Uitdagingen met een knipoog zijn het leukste om de energie op gang te krijgen. Laat ze met behulp van de Story Cubes zoveel mogelijk oplossingen bedenken voor de uitdaging. Doordat het nog niet ‘echt’ is, voelen mensen zich vaak vrijer om te experimenteren. Dit levert hilarische verhalen op en zorgt voor de juiste energie.
  3. Daag ze uit om steeds meer dobbelstenen en dus elementen te gebruiken. De hilariteit wordt steeds groter.

 

Let op!! Zorg ervoor dat iedereen altijd actief staat! Een actieve houding helpt ook om de juiste energie los te krijgen voor je brainstormsessie.

 

Later in je brainstormsessie kun je de stenen ook nog terug laten komen om je vraagstuk te helpen oplossen. Het voordeel is dat ze niet meer gek of vreemd zijn en dus meer oplossingen en ideeën gaan geven.

Heel veel succes met deze toffe energizer!


Meer lezen over hoe je een goede brainstormsessie organiseert? Lees deze blog via de link: Hoe organiseer je een goede brainstormsessie?

No Comments

Post a Comment