All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Blog

Home > Creativiteit  > Corona crisis is ideale bedding voor creativiteit.
coroco-ideale -bedding- ontwikkeling-stimuleren-creativiteit.

Corona crisis is ideale bedding voor creativiteit.

Ik zie de Corona crisis en maatregelen als ideale bedding voor creativiteit. De creativiteit van je team, bedrijf of organisatie. Waarom: Het doet niet alleen een beroep op onze creativiteit maar schept hiervoor ook ruimte! 

De bedding voor creativiteit

De Corona crisis is een ideale bedding voor creativiteit omdat we het met zijn allen niet weten. Dit creëert ruimte om te onderzoeken en te experimenteren. Precies wat nodig is voor de ontwikkeling van creativiteit. Een ideale bedding voor brainstormen. De Koning en de Premier benoemen het beroep wat gedaan wordt op onze creativiteit en probleemoplossend denkvermogen niet voor niets keer op keer. En wellicht heb je dit zelf al in de praktijk mogen ervaren.

 

Het niet weten is het nieuwe weten

Wat is het fijn om het allemaal niet te weten. Een open houding. De omstandigheden zijn nieuw. De maatregelen zijn nieuw. En dus ook de hiervoor passende oplossingen en ideeën zijn nieuw. We weten niet wat gebruikelijk is om in deze situatie te doen. Er zijn geen maatstaven. Er is geen referentiekader. Je kunt niemand vragen met ervaring we moeten het zelf opnieuw ontdekken. En juist dit gegeven is een bedding voor creativiteit. Er is opeens ruimte om te experimenteren en iedereen lijkt er ook massaal toestemming voor te geven. Daarom is de  corona crisisideaal voor de ontwikkeling voor creativiteit.

 

Ruimte om te ontdekken en te experimenteren

Waar het voorheen best wel gek geweest zou zijn om als voorzitter van een vergadering, voor aanvang van de vergadering, alvast je excuses aan te bieden en mede te delen dat het niet zo lekker loopt omdat je nog moet uitvogelen hoe het werkt. En dat je halverwege wellicht opeens weg kunt zijn, accepteren we dit nu massaal. Nu we onwennig alles zoveel mogelijk moeten verplaatsen naar online meetings en brainstormsessies, lijkt hiervoor wel ruimte te zijn. Ruimte om ter plekke te ontdekken, te experimenteren,uit beeld te ‘verdwijnen’ tijdens een vergadering en dat ZONDER er op afgerekend te worden

 

Fouten maken mag

Opeens is er een algemene acceptatie dat het nu even mis mag gaan. Je mag even falen, mag fouten maken en mag hierdoor ook ineens kwetsbaar zijn. Wellicht kun je ook nog rekenen op hulp en steun van anderen. Opeens staan we ook onszelf toe om te proberen en te experimenteren. En hieruit zie je nu  de meest gave en briljante ideeën ontstaan. Ik zou bijna willen zeggen: En nu kan het opeens wel?!

 

Hoe gaan we dit vasthouden na de corona crisis?

Hoe ga jij ervoor zorgen dat oefenen, experimenteren, testen en hierbij falen zodat je kunt leren en kunt ontdekken ok is? Je kunt nu bijna niet meer zeggen dat het niet mogelijk is en dat je niet creatief bent;) Wellicht heb je zelf al ervaren dat falen juist niet enorme negatieve consequenties heeft maar juist iets naar boven heeft gebracht waar je nu heel erg veel voordeel aan ondervindt. 

 

Hoe ga jij jezelf en je team toestaan deze ruimte straks vaker te nemen zodat we met z’n allen deze mooie stroom met briljante ideeën en oplossingen in gang kunnen blijven zetten. En wat ga je hier NU al aan doen?

Want 1 ding weten we nu zeker; Creativiteit is softskill nummer 1!

 

Experimenteren met brainstormen? Kijk eens naar onzeBREINBOX!


Meer lezen over het losmaken van creativiteit kan ik deze blogpost: Toffe energizer om creativiteit los te maken

No Comments

Post a Comment