All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Blog

Home > Creativiteit  > 5 vragen die je kunt stellen voor nieuwe creatieve inzichten.
nieuwe creatieve inzichten

5 vragen die je kunt stellen voor nieuwe creatieve inzichten.

 

Wat kun je doen als het geen je deed niet meer het gewenste resultaat oplevert? Als je plotseling de grip op je bedrijf of organisatie kwijt raakt en je bestaansrecht dreigt te verliezen. In deze blogpost deel ik 5 eenvoudige vragen die je jezelf kunt stellen. Ze brengen direct nieuwe inzichten en beweging.

 

Als hetgeen je deed niet meer werkt

Je hebt van het ene op het andere moment geen business meer, en dan? Welke stappen kun je heel eenvoudig nemen om ervoor te zorgen dat jij en je business in beweging blijven? Hoe voorkom je dat je in een kramp terecht komt die je creativiteit blokkeert? Wanneer je in een kramp terecht komt is de kans dat je hiertoe toegang hebt erg klein. Je probleemoplossend vermogen lijkt onbereikbaar. Toch kun je door het stellen van deze 5 vragen, snel nieuwe inzichten krijgen.

 

Wanneer je het gevoel hebt langs alle kanten ingehaald te worden.

Ook wanneer je het gevoel hebt grip op je bedrijf of organisatie kwijt te raken kun je deze stappen nemen. Voor iedereen die het gevoel heeft langs alle kanten ingehaald te worden en de drang heeft om te veranderen gelden deze 5 vragen.

 

Handel niet vanuit angst en paniek

Soms gaan we in paniek op zoek naar nieuwe oplossingen en ideeën en voelen we de noodzaak iets nieuws te moeten doen of aan te moeten trekken. Daarmee zien we de mogelijkheden die heel dicht bij ons liggen vaak over het hoofd. Werk met wat er al is! 

 

Stel jezelf eens de volgende vragen;

1.Welk probleem los ik met mijn bedrijf op?

( niet welke producten en diensten lever je, maar welk probleem los je op )

2.Kun je dit probleem ook op een andere manier oplossen?

3.Zo nee, zijn er mensen die dit probleem nu ook hebben maar voorheen niet? ( nieuwe doelgroep)

4.Waar zijn deze mensen en kun jij jouw oplossing daar aan gaan bieden?

5.Welke vaardigheden en kennis uit jouw oplossing kunnen anderen of soortgelijke problemen oplossen?

 

Staat het water je aan de lippen?

Wanneer het water je aan de lippen staat is een gevoel van angst en paniek vaak onvermijdelijk. Nog steeds kunnen deze 5 vragen snel nieuwe inzichten geven. Alleen is het misschien niet zo verstandig dat jij dan zelf een brainstormsessie organiseert. In dit geval kun je een externe brainstorm coach inschakelen maar vraag ook je medewerkers eens om mee te denken. Of wellicht je klanten en leveranciers. Zij hebben vaak een heel goed beeld van welk probleem jij nu voor hen oplost. 

Wie weet los je wel problemen op waarvan je niet eens wist dat je oploste. Alleen hier al kunnen hele mooie nieuwe inzichten en kansen liggen. Gewoon door de vraag te stellen.

 


Meer lezen? Kijk hier hoe je snel creativiteit los kun maken met een toffe energizer!

No Comments

Post a Comment