All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Of het nu mijn tas is of mijn telefoonhoesje, een ding is zeker mijn bedrijfsnaam wekt veel nieuwsgierigheid. Vaak vragen mensen waar deze naam vandaan komt en wat het verhaal erachter is. Ongeveer een jaar lang heb ik geantwoord dat ik dat niet wist, dat er geen verhaal achter zat en dat het gewoon in mijn BREIN ‘op popte’.

Maar met alle kennis die ik heb van creativiteit, wist ik dat dit natuurlijk niet helemaal waar kon zijn. Ergens had mijn BREIN een linkje gelegd met dat wat in mijn hoofd aanwezig was, en de vraag die ik mezelf stelde. Alleen zag ik nog niet waar dat vandaan kwam.

Plotseling kon ik het mezelf herinneren! Toen ik deze foto zag, van mezelf zittend in de deuropening op de drempel samen met mijn broer. Ik draag een paar zachtroze konijnenpantoffels. Dat maakte de herinnering los dat ik vroeger meer konijnen knuffels had en opeens vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

Mijn kernwaarde is veiligheid en dit draag ik ook uit in mijn missie met BREINKONIJN: Een bijdrage leveren aan het creëren van bewustwording hoe belangrijk een veilige creatieve werkomgeving is. Omdat zonder veiligheid, creativiteit niet mogelijk is. Een half jaar lang heb ik me rot gedacht over een bedrijfsnaam, en er kwam maar niets. Hoe kon het nu zijn dat ik als ‘creatief BREIN’ geen bedrijfsnaam kon bedenken voor mijn eigen bedrijf? Mijn hoofd zat vol, te veel ballen in de lucht en te veel ruis op de lijn. De vergelijking van je BREIN met een schuifpuzzel was hier wel op zijn plaats. Er moet altijd 1 vakje vrij zijn om met de stukjes te kunnen schuiven anders kun je de puzzel niet oplossen. Ik besloot om even een aantal dagen de stilte op te zoeken aangezien het niet denken voor actieve denkers net zo belangrijk is als het denken;) Even ruimte creëren in mijn BREIN zodat de puzzelstukjes konden schuiven en de oplossing boven kon komen drijven.

Voordat ik even rust nam stopte ik het verzoek in mijn BREIN om te zoeken naar een bedrijfsnaam die aan diverse voorwaarde voldeed. De belangrijkste was dat het volledig bij mij moest passen! Uniek en authentiek. Slechts een paar uur later nadat ik tegen mezelf gezegd had dat ik even niets meer hoefde, viel er een stortvloed aan namen mijn BREIN binnen. En daar zat hij tussen, BREINKONIJN. Zonder enige toelichting stuurde ik een lijstje met namen naar een aantal mensen. De reacties waren unaniem. Maar ik had geen idee waarom dit nu uit mijn BREIN was gekomen. Totdat ik deze foto zag van mezelf met de konijnenpantoffels. Opeens wist ik dat ik vroeger een paars konijn had en dat ik deze altijd bij mij hield in bed wanneer ik bang was. Bij het konijn was ik veilig was mijn gedachte. Dit KONIJN staat symbool voor veiligheid en het BREIN natuurlijk voor de creativiteit. Had het ook iets anders kunnen zijn? Ik denk het niet.

Net als de slogan op mijn visitekaartje; Ook leren hoe een koe een haas vangt? Al ruim 9 jaar open ik elke dag mijn keukenkastjes en kijk ik tegen 6 mokken aan, je raad het al, met een koe erop. Wanneer je er over na gaat denken, krijg je het niet bedacht. Bijzonder hoe je BREIN ongebruikelijke linkjes kan leggen wanneer je alles los kunt laten. Ik weet dat de oplossing zich daar altijd bevindt, maar zie jij hem?

 

No Comments

Post a Comment